عدالت فضایی، زمینه‌سازِ رسیدنِ شهروندان به توسعه فردی هوای کلانشهر ۵ منطقه مشهد امروز پاک است (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) پیگیری دغدغه شهروندان مشهدی درباره بوی بد استخر بوستان کوهسنگی زمان بهره‌برداری از ایستگاه مترو باب الجواد (ع) مشهد اعلام شد+اینفوگرافی شهروند خبرنگار | درخواست افزودن اتوبوس در مسیر روزبازارهای محدوده جاهدشهر و الهیه مشهد + پاسخ جمیله علم‌الهدی در دانشگاه فردوسی مشهد: شهید آیت‌الله رئیسی نمونه و مصداق عینی جمهوریت اسلامی بود پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پروژه بولوار قمربنی هاشم (ع) و زیر گذر شهید هریری در مشهد اعزام کاروان بسیج شهرداری مشهد به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) یاد «آتشبار ضدطیاره»| ناشنیده‌هایی از تاریخچه فلکه «ضِد» در خیابان امام رضا(ع) مشهد مترو مشهد روز دوشنبه (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) رایگان است سرویس‌دهی رایگان اتوبوس‌رانی مشهد در روز رحلت حضرت امام‌خمینی‌(ره) و روز دحوالارض اعمال‌قانون یک‌ هزار و ۳۶۵ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۳۸ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) ۵۳ درصد حریق‌ها در مشهد منشأ برقی دارد ترافیک سنگین پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) سلیمی: پیام پویش نائب الزیاره همدلی و وحدت است پیشرفت ۷۳ درصدی رینگ پیرامونی بوستان ۷۳ هکتاری کرامت در مشهد مترو مشهد روز شنبه (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) رایگان است سرویس‌دهی رایگان اتوبوس‌رانی مشهد ویژه روز زیارتی امام‌رضا‌(ع) (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) قائل‌شدن حق بازتعریف فضاهای شهری برای شهروندان
سرخط خبرها

امضای تفاهم‌نامه برای ایجاد شعب حل اختلاف میان دبیرخانه شهر ترمیمی مشهد با دفاتر تسهیل‌گری

  • کد خبر: ۱۹۰۳۵۷
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۵
امضای تفاهم‌نامه برای ایجاد شعب حل اختلاف میان دبیرخانه شهر ترمیمی مشهد با دفاتر تسهیل‌گری
دبیرخانه شهر ترمیمی و سازمان بازآفرینی شهری مشهد، تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد شعب حل اختلاف در دفاتر تسهیلگری شهر مشهد امضا کردند.

به گزارش شهرآرانیوز تفاهم‌نامه مشترک سازمان بازآفرینی شهری شهرداری مشهد و دبیرخانه شهر ترمیمی با هدف توسعه رویکرد و روش‌های ترمیمی در سطح محلات کم برخوردار شهر و با استفاده از ظرفیت دفاتر تسهیلگری امضا شد. با امضای این تفاهم‌نامه و در ما‌ه‌های آینده، شعب شورا‌های حل اختلاف برای رسیدگی و حل‌و‌فصل مشکلات مردم پس از اجرای آزمایشی این طرح در شش محله مشهد در دیگر دفاتر تسهیلگری شهر مشهد مقدس مستقر خواهد شد.

توجه به موضوع‌های اجتماعی

مدیر پروژه شهر ترمیمی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا با تأکید بر توجه به زمینه اجتماعی در فعالیت‌های کالبدی گفت: تجربه نشان داده است که در شهر ترمیمی فعالیت‌های شهرداری درحوزه کالبدی بدون توجه به زمینه اجتماعی عقیم است و دفاتر تسهیلگری که به مسائل کالبدی در محلات هدف بازآفرینی می‌پردازند تقریبا از کارشناسان اجتماعی بی‌بهره بودند و بیشتر از مسائل اجتماعی به مسائل اقتصادی و عمرانی توجه داشتند.

ایجاد ۶ شعبه حل اختلاف در دفاتر تسهیلگری

جعفر سروی با اشاره به تفاهم‌نامه سال گذشته دبیرخانه شهر ترمیمی شهرداری مشهد با سازمان بازآفرینی برای ایجاد شعب حل اختلاف در دل دفاتر تسهیلگری افزود: سال ۱۴۰۱ و در راستای توسعه شهر ترمیمی در دفاتر تسهیلگری، شش محله و دفتر به صورت پایلوت انتخاب شدند و بعد از شناسایی کامل جامعه محلی، شعب حل اختلاف در دفاتر تسهیلگری محلات خلج، دروی، امیرآباد، شهید معقول، شهید باهنر و سیس‌آباد ایجاد شد.

تسهیل در حل مشکلات اجتماعی

وی در ادامه از واکنش مثبت مردم این محلات به ایجاد این شعب صحبت کرد و توضیح داد: مدت زیادی از این طرح نگذشته بود که براساس گزارش‌هایِ خود دفاتر، میزان مراجعه به دفاتر برای حل‌وفصل مشکلات محلی در مقایسه با قبل سه برابر بیشتر شد؛ آن هم به این دلیل که احساس کردند دفاتر تسهیلگری و شعب حل اختلاف موجود در آن، محل حل مسائل اجتماعی، غیراجتماعی و حتی کالبدی و اختلافات روز آن‌هاست. سروی ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که باعث افزایش مراجعه مردم شد، این بود که جامعه محلی مستقر در دفاتر از افراد مورد وثوق محلات و نماینده مردم بودند.

همه دفاتر دارای شعب حل اختلاف می‌شوند

مدیر پروژه شهر ترمیمی شهرداری مشهد با بیان اینکه سازمان بازآفرینی به این جمع‌بندی رسیده است که دفاتر تسهیلگری همچنان بخشی از پروژه شهر ترمیمی شهرداری باشند، تصریح کرد: سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد پس از دریافت این بازخورد‌های مثبت به این نتیجه رسید که کار سال گذشته را همچنان ادامه بدهد و از آنجایی که مدت تفاهم‌نامه قبلی به پایان رسیده بود، این تفاهم دوباره تمدید و قرار شد تا شعب حل اختلاف در دیگر دفاتر تسهیلگری هم توسعه پیدا کند. سروی تأکید کرد: دفاتر شهر ترمیمی محل رجوع مردم هستند و به راحتی می‌توانند جرایم و تخلفات شهری و مشکلات مردم با دستگاه‌های اجرایی را حل‌وفصل کنند.

کاهش منازعات میان شهروندان

مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد نیز با اشاره به نقش بسیار زیاد و مهم دفاتر تسهیلگری در ارتباط میان مردم و دستگاه‌های اجرایی بیان کرد: استقرار این دفاتر در محلات هدف بازآفرینی و ارتباط نزدیک با شهروندان باعث شده است تا ظرفیت‌های بسیار مناسبی در این دفاتر ایجاد شود که یکی از این ظرفیت‌ها، استقرار شورا‌های حل اختلاف برای کاهش منازعات و اختلافات میان ساکنان و ساکنان با دستگاه‌های اجرایی است.

محمود عبدا... زاده ادامه داد: یازده دفتر تسهیلگری در محلات هدف، وظیفه تدوین و ابلاغ سند توسعه در ۲۶ محله را بر عهده دارند و در فاز اول این طرح در چهار دفتر تسهیلگری با پوشش شش محله، شورا‌های حل اختلاف مستقر شده‌اند که براساس این تفاهم‌نامه در تلاش هستیم تا در ماه‌های آینده این شورا‌ها در قالب دفاتر تسهیلگری شهر مستقر شوند.

وی با تأکید بر تجربه موفق شعب حل اختلاف دفاتر تسهیلگری در کاهش تخلفات و پرونده‌های قضایی توضیح داد: شورا‌های حل اختلاف مستقر در این دفاتر، نقش بسیار مهمی در کاهش تخلفات ساکنان در حوزه شهری و اختلافات میان ساکنان داشتند و براساس تفاهم‌نامه مشترک میان این سازمان و دبیرخانه شهر ترمیمی، دفاتر تسهیلگری مستقر در محلات بازآفرینی حاشیه شهر مشهد در ماجرای کاهش تخلفات و جرایم شهری مشارکت خواهند داشت. اجرای این تفاهم‌نامه مشترک نقش بسیار مهمی در کاهش پرونده‌های قضایی ارجاع شده به دستگاه قضایی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->